به گزارش ایسنا، مهندس محسن هاشمی در مراسم بهرهبرداری از ایستگاه مترو فردوسی و ایستگاههای تقاطعی دروازه دولت و دروازه شمیران، گفت: برنامه نهایی مترو در تهران، 9 خط است که احداث تمامی خطوط، دارای مصوبه شورای شهر تهران است و خطوط شش و هفت نیز مصوبه شورای عالی ترافیک را دارد، اما هنوز این شورا در زمینه خطوط هشت و 9 مترو به خاطر ایجاد مونوریل در مسیرها این خطوط مصوبهای نداشته و علیرغم فعال بودن عملیات اجرایی احداث در تمام خطوط، خطوط هشت و 9 متوقف هستند و تقاضا داریم تا شورای عالی ترافیک هرچه سریعتر تکلیف آن، روشن شود.
به گفته وی، مجموعا 440 کیلومتر مترو با 276 ایستگاه در تهران و شهرکهای اقماری ایجاد میشود.
مدیرعامل شرکت مترو یادآورشد: در صورت تامین اعتبارات لازم، احداث و تکمیل تمامی خطوط در مدت زمان مناسب امکانپذیر است.
وی با اشاره به این که در سال 87 به بهرهبرداری 15 کیلومتر مترو طبق وعده شهردار تهران خواهیم رسید، اظهار کرد: در سال 87، هفت کیلومتر از خط یک، 5/4 کیلومتر از خط چهار و سه کیلومتر از بخش شرقی خط دو به بهرهبرداری میرسد و امیدواریم مجموعه اعتبارات در نظر گرفته شده دولت و مجلس شورای اسلامی به موقع تخصیص یابد.
هاشمی با اشاره به حمایتهای شهردار تهران از مترو، بیان کرد: علاوه بر حمایتهای فعلی قالیباف، توجه و حمایت شهرداری را در زمینه تسهیل در ایجاد کارگاه برای فعالیت مترو در خیابانهای پایتخت نیازمندیم، زیرا برای انجام عملیات اجرایی، فضای مناسب در کنار خیابان برای تجهیز کارگاه میخواهیم.
وی همچنین خواستار حل مشکل موانع تاسیساتی شد و توضیح داد: علیرغم همکاری خوب شرکتهای مخابرات، گاز، برق، آب و فاضلاب در برخی مواقع، لولههای بزرگ و موانع تاسیساتی موجب تاخیر در عملیات اجرایی پروژهها میشود که انتظار داریم، تا این مشکلات نیز به حداقل برسد.
مدیر عامل شرکت راهآهن شهری تهران و حومه (مترو)، به شهردار تهران قول داد تا در صورت مهیا شدن فضای مناسب برای تجهیز کارگاه در کنار خیابان طبق روال معمول، سیمای بصری و مشکلات ترددی برای شهروندان ایجاد نشود.
وی در ادامه به توضیحاتی پیرامون خط چهار متروی تهران پرداخت و تصریح کرد: این خط به طول 20 کیلومتر از شرق به غرب تهران است و قرارداد احداث و تامین اعتبار آن به صورت EPC بسته شده بود، اما به دلیل شرایط بینالمللی، چینیها کم لطفی کرده و فاینانس این خط را عملیاتی نکردند، اما با دستور شهردار تهران این امر مانع از عملیات اجرایی پروژه نشد و مسایل نقدینگی را شهرداری بر عهده گرفت و هم اکنون 25 جبهه کاری ساخت تونل در زیر خیابان انقلاب در حال انجام بوده و روزانه 20 متر پیشروی در تونل سازی داریم و آخر امسال ایستگاه انقلاب و شهدا تحویل شهروندان میشود.
به گفته هاشمی، حدود 65 میلیارد تومان برای بهرهبرداری از ایستگاه فردوسی و ایستگاههای تقاطعی دروازه دولت و شمیران هزینه شده است.
وی خاطر نشان کرد: علیرغم تصور برخی مبنی بر بیش از 50 میلیارد تومان هزینه احداث هر کیلومتر مترو است، میتوانیم با 40 میلیارد تومان هر کیلومتر مترو را بسازیم.
مهندس فاخته، مجری خط چهار متروی تهران، نیز در این مراسم با اشاره به این که این خط از شرقیترین نقطه تهران میدان شهید کلاهدوز آغاز و با عبور از خیابانهای پیروزی، ناطق نوری، روشندلان ، انقلاب، آزادی به سمت شهرک اکباتان خواهد رفت و از آنجا نیز تا خاک سفید توسعه مییابد، تصریح کرد: 80 درصد عملیات اجرایی خط چهار فعال است و ظرف سه سال آینده، حفر تونل این خط به پایان میرسد.
وی افزود: باید احداث ایستگاههای تقاطعی فردوسی، دروازه شمیران و دروازه دولت، مسافران از آنها برای تغییر خطوط استفاده کرده و از میزان ازدحام در ایستگاه امام خمینی (ره) کاهش مییابد.
مهندس براری ـ مجری خط پنج مترو ـ نیز با بیان این که ایستگاه ورزشگاه آزادی مترو آماده است، یادآورشد: این ایستگاه با لحاظ نکات ایمنی لازم، احداث شده، به طوری که به خاطر نزدیک بودن این ایستگاه با ورزشگاه کمتر از شیشه استفاده و دقت شده تا رنگهای آبی و قرمز در این ایستگاه به کار نرود.
وی بیان کرد: با توجه به این که دسترسیهای این ایستگاه در زمینهای ورزشگاه آزادی است، هنوز سازمان تربیت بدنی با شهرداری در این زمینه به توافق نرسیدند و تا زمانی که این دسترسیها نباشد، امکان بهرهبرداری از این ایستگاه وجود ندارد.
وی از بهرهبرداری ایستگاههای گرمدره و مهرشهر خبر داد و گفت: در بخش شرقی خط متروی تهران نیز از علم و صنعت به سمت شرق، ایستگاههای شهید باقری به تهرانپارس نیز به بهرهبرداری میرسد.